مزایده در شرایط نابرابر جهت تامین زمین کارگاه یا کارخانه در شهرک صنعتی شیراز، برخی از تولیدکنندگان و صنعتگران را با چالش مواجه کرده و باعث شده به اجارهنشینی روی بیاورند، این در حالی است که پیش از این زمین و تسهیلات به صنعتگران واگذار میشد و با شرایط مساعدتری صاحب کارگاه میشدند.
به گزارش روابط عمومی سازمان بسیج مهندسین صنعت و معدن فارس به نقل از خبرگزاری فارس از شیراز،هر واحد تولیدی در شرایط زمانی مختلف با فراز و نشیبهایی مواجه میشود و تولیدکنندگان آن واحد برای کنار آمدن با چالشها یکی از راههای گریز را انتخاب میکنند.تولیدکنندگان یا صنعتگرانی که برای بهبود و رونق تولید خود باید عرصه رقابت در بازار کار را حفظ کرده و همواره جوانب مختلف را در حفظ کیفیت محصول و تثبیت قیمت در نظر بگیرند.چالش دیگر تامین زمین است که در این راستا، مزایده در شرایط نابرابر جهت تامین زمین کارگاه یا کارخانه در شهرک صنعتی شیراز، برخی از تولیدکنندگان و صنعتگران را با چالش مواجه کرده و باعث شده به اجارهنشینی روی بیاورند. این در حالی است که پیش از این زمین به صنعتگران واگذار میشد و برای ساخت کارگاه وام دریافت میکردند. در نتیجه با شرایط مساعدتری صاحب کارگاه میشدند.به همین منظور طرح صنعت یار از سوی سازمان بسیج مهندسین به اجرا درآمد تا به پشتیبانی صاحبان واحدهای تولیدی کوچک و متوسط آمده و در بزنگاههای موجود یاریرسان آنها باشد. یکی از این تولیدکنندگان، جوانی است که با اراده و پشتکار فردی و حمایت بسیج مهندسین، واحد تولیدی خود را توسعه بخشیده و به منظور افزایش نیرو، تسهیلاتی دریافت کرده است.
توسعه کار و افزایش نیرو
پوریا کشاورز، مدیر شرکت کالای خواب پوریا پارس با اشاره شرایط بازار کاری خود در گفتگو با خبرنگار فارس گفت: به منظور توسعه کار وام یک میلیارد تومانی از بسیج مهندسین دریافت کردیم و پس از آن نیروهای خود را افزایش دادیم.این تولیدکننده ادامه داد: در حال حاضر ۲۵ نفر در کارخانه و فروشگاههای ما مشغول به کار هستند. کارگران گریزپا !وی تصریح کرد: البته مشکل تامین نیرو همچنان وجود دارد و معمولاً تعداد آنها کم و زیاد میشود حتی اگر بیش از حقوق اداره کار، یعنی ۱۰ میلیون تومان در بخش کارگری و تا ۲۰ میلیون تومان در بخش مدیریتی پرداخت کنیم اما در بخش کارگری به دلیل مسائل معیشتی، تعدادی از نیروها کار خود را رها میکنند و به جاهای دیگر مراجعه مینمایند، جاهایی که حتی موقتی و چند ماه بیشتر نیست. کشاورز اظهار داشت: از سوی دیگر ما هم نمیتوانیم برای درآمد بیشتر، گرانتر بفروشیم چرا که قدرت خرید مردم کم شده و در حال حاضر قیمت یک تشک به ۸ تا ۱۰ میلیون تومان رسیده است. تامین زمین چالش جدی تولیدکنندگان در شهرک صنعتی شیرازاین تولیدکننده با اشاره به بازار رقابتی کسب و کار خود اظهار داشت: تولیدکنندگانی که خارج از شهرک صنعتی کار می کنند، نسبت به کار در شهرک صنعتی از لحاظ مسائل مالیاتی، بیمه و شارژ شرایط راحتتری دارند.
وی افزود: به عنوان مثال در منطقه گچی، بیشتر به مونتاژ میپردازند و در سلطان آباد حتی هزینه برق نیز ندارند و از تیر چراغ برق، برق میگیرند این در حالی است که مسائل مالیات، بیمه، بازرسی و خدمات پس از فروش برای ما وجود دارد که همه اینها باعث میشود که کالای خود را حداقل ۱۰ الی ۱۵ درصد را گرانتر بفروشیم اما این کار را نمیکنیم و سعی میکنیم در حد امکان، قیمت را افزایش ندهیم. کشاورز یکی از مشکلات اصلی تولیدکنندگان و صنعتگران فعال در شهرک صنعتی شیراز را تامین زمین و مکانی برای استقرار کارگاه برشمرد و گفت: رونق تولید تا چند سال قبل خوب بود اما اکنون سرمایه اصلی ما برای خرید سوله هزینه میشود.مدیر شرکت پوریا پارس بیان کرد: قبلاً در شهرک صنعتی زمین واگذار میکردند و وام ارائه میشد تا متقاضی کارگاه یا کارخانه خود را بسازد اما اکنون برای تامین زمین باید در مزایده شرکت کرد و قیمت زمین از متری ۲ الی ۳ میلیون تومان شروع میشود به همین دلیل اکثر تولیدکنندگان اجاره نشین هستند. مزایده یا دلالی زمین!؟وی تصریح کرد: مزایده زمین بیشتر حالت دلالی دارد، چرا که برخی از بنگاهداران یا کارمندان شهرک صنعتی با قیمت بالاتر در مزایده شرکت میکنند و برنده میشوند که در این میان دست تولیدکننده خالی می ماند.کشاورز اظهار داشت: به دلیل شرایط موجود، من آپارتمان مسکونی خود را فروختم و علاوه بر آن با یک میلیارد وام صنعتیار، توانستم در شهرک صنعتی یک سوله به مبلغ ۶ میلیارد تومان خریداری کنم.با پول سوله، میتوانستم خط تولید پارچه بزنموی ادامه داد: در حالی که با این پول میتوانستم خط تولید جدید بزنم و در آن به تولید پارچه بپردازم که در شیراز چنین تولیدی نداریم.
این تولیدکننده بیان کرد: در حال حاضر فقط شرکت ما و شرکت زرین به تولید فنر تشک می پردازند، همچنین بیشتر کارهای خدماتی، گلدوزی و تولید تشک، چارچوب کار ما را تشکیل میدهد. کشاورز گفت: در حال حاضر روزانه ۳۰ تشک تولید میکنیم اما اگر تسهیلات و توان بیشتری داشتیم، میتوانستیم تا ۵۰ تشک در روز تولید کنیم.وی خاطرنشان کرد: با توجه به کم شدن قدرت خرید مردم، نمیتوان قیمت را بالا برد اما اگر بانک در قالب خرید دین به ما تسهیلاتی ارائه میداد که ماهیانه درصدی را به بانک بازگردانیم، میتوانستیم تولید بالاتر با قیمت ثابت داشته باشیم.گزارش: سمیه انصاریفردپایان پیام/